2013. június 16., vasárnap

Mollywood Nagyhálózat Belső Tájékoztatás

- motto -
 A világ színpad és a szereplők benne a színészek. Mindenki a saját főszerepét játssza, a többiek mellékszereplők. Ez az élet filmje.





J e g y z ő k ö n y



- részlet -



Helyszín: A részvénytársaság igazgatósága, elnöki különterem

Jelenlévők:

Elnök
Teljes elnökség
Nagyhálózati Főhatóság képviselője
Igazgatótanács elnöke
Gazdasági igazgató
Technikai igazgató
Belbiztonsági igazgató
Külkapcsolati igazgató
Dramaturgiai igazgató
Jegyzőkönyvvezetők
A konkurrensek lehallgatóberendezései



Elnök:
Üdözlök minden meghívottat a Társaság rendkívüli elnökségi ülésén, melyre szeretettel meghívtuk a Főhatóság képviselőjét is. Mást úgyse tehettünk, mert kurva nagy a gáz. Sajnálom, hogy mindenkit ki kellett emiatt ugrasztanom a nőiből. Az ülést ezennel megnyitom.

Igazgatótanács elnöke:
Komoly gondunk adódott az egyik szerverünkön. Olyan szintű túlterhelés következett be, amit hamarosan nem fog elbírni az adott alhálózat, a hirtelen bekövetkezett rendkívül magas nézettségi mutatóindex-emelkedés miatt. Ha nem teszünk sürgősen valamit, az egész rendszer összeomolhat. A probléma hirtelen jelentkezett, a részleteket az illetékes igazgatók tájékoztatásából megtudhatjuk, hogy eldöntsük, merre tovább.

Dramaturgiai igazgató:
A magas nézettség oka az egyik eddig alacsony sikerű drámánk - valószínűleg hackertámadás miatt bekövetkező - műfajváltozása. Sok részlet még előttem sem tiszta, az előzetes mérések szerint a rendszerből valahonnan alulról történt a behatolás. A konkurrenciánál már vizsgálódunk, hogy ki lehetett a támadás hátterében. A színdarabot eredetileg a nekünk nem annyira tetsző színészek parkolására, megregulázására, és természetesen a velük való kibaszás miatt tartottuk műsoron és jókat röhögtünk rajtuk, hogy szinte senki nem nézi őket. Ez a tényállás változott meg, és ha azt mondom kurvára, akkor enyhe kifejezéssel éltem.

Belbiztonsági igazgató:
Az ügynökeink már akcióban, hamarosan kiderülhet, melyik konkurrensünk áll a szokatlan jelenség hátterében. Mivel ilyesmi még soha nem történt, hogy valaki azért hatoljon be egy hálózatba, hogy annak nézettségi sikerindexét felhúzza, ezért erre fel sem tudtunk készülni. Olyan szinten ért váratlanul minket a dolog, hogy amikor visszaállítottuk első reflexből az eredeti anyagot, tüntetések kezdődtek a belvárosban. Ha a zavargások továbbterjednek, az egész világrendünk összeomolhat. A felelősségi szint továbblépett rajtam, ezért kérem az illetékest, vegye át tőlem a szót.

Nagyhálózati Főhatóság képviselője:
Ha kiderül, hogy a totálisan játékfüggő társadalmunkban a zavargások hátterében a mi rendszerünk áll, az nagy gond lenne az Ágazatnak, ezért kormányzati szinten javasoltam a tüntetések erővel történő szétverését, hátha akkor a balhé mégnagyobb lesz és akkor senkinek nem jut eszébe az okokat itt keresgélni.

Technikai igazgató:
Az alhálózati terhelést egyelőre át tudtuk terhelni más alhálózatokra, de ez a megoldás nem lehet végleges. Ahhoz, hogy az alhálózat bírja a megnövekedett és egyre növekvő terhelést - mert közben az új műfaj kezd népszerű lenni más színdarabokban is, bár a forgatókönyvíróknak ezt határozottan megtiltottuk - fejlesztenünk kell. Ez azonban már nem az én hatásköröm.

Elnökség szóvivője:
A fejlesztés jelenleg nem időszerű. Ahhoz invesztálnunk kell, mi pedig most nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megtegyük. Sőt, ha nem oldják meg ezt az ügyet gyorsan, az egész elnökség kivonja a Társaságból a tőkéjét és kivonulunk az Ágazatból is.

Nagyhálózati Főhatóság képviselője:
Ez teljes mértékben elfogadhatatlan. Ebben az esetben milyen lehetőségeink vannak a probléma belső erőforrásokból történő megoldására?

Technikai igazgató:
Az összes álomfülkét korszerűsítenünk kell, mert ezek már gyakorlatilag kifutott modellek és teljes terhelés alatt mennek. Ha valamelyik besül, akkor a használójának a személyisége vele együtt kiég. Persze a biztonsági rendszer korrigálja ezt a problémát, de ez azzal a veszéllyel jár, hogy gyanús lesz a sok egyforma személyiségű ember és ha a sajtó kifigyeli és talál összefüggést, akik mi leszünk, az nagyon nagy botrány lenne. Az eddigi holomozik, ahova sikerült átirányítani a műsort már lassan kevésnek bizonyulnak, szükség lesz egy új mozikra, vagy az egészet be kell vinnünk a főpályára. Technikailag az is megoldható lenne, hogy a konkurrens mozikba is szolgáltassunk, ez azonban már politikai kérdés.

Elnök:
A politika az én asztalom. Most tájékozódom, aztán eldöntöm, mit teszek.

Gazdasági igazgató:
Ha nincs lehetőségünk új mozikat nyitni, akkor kénytelenek leszünk a darabot kivinni a főpályára. Ebben az esetben a problémát sikerül olyan szinten megoldanunk, hogy elég időt nyerjünk és még fejleszteni is tudunk. Most csak és kizárólag a fülkecsere-programot tudom felelősséggel elindítani. Ha a konkurrens mozik is átveszik a műsort, az jelentős többletbevétel hozhat. De ez politikai kérdés.

Elnök:
Ööööö, az lenne a legutolsó és leges leges leges legutolsó, amibe belemennék. Akkor le kell vennünk onnan a most futó "Édes Élet a Habokban - Szar élet a pokolban" című műsort és ez rendkívül komoly problémákat jelenthet, ha nem tudjuk lecsillapítani a sztárszínészeinket. Még képesek és kiteregetnek. Egyesekről ezt el tudom képzelni és akkor az mindenkinek itt a szobában a személyes véget is jelentheti. Ők a mi vérünk is, értünk ők áldozatot nem fognak hozni. Felhívnám a tisztelt elnökségi tagok figyelmét, hogy az illető hölgyek az ő érdekeltségeik is.

Elnökség szóvivője:
Öööööööööööö, időt kérünk.

Elnök:
Akkor menjenek el edzőnek. Most ez egy operatív ülés. A választ kérjük, hogy haladhassunk tovább.

Elnökség szóvivője:
Ebben az esetben inkább vesszen a pénzem, ha becsődölünk, minthogy az Asszonnyal szembekerüljek és ahogy látom a többiek is bólogatnak, úgyhogy kérjük minél gyorsabban a fejlesztés előzetes költségigényét. Mehetünk tovább.

Igazgatótanács elnöke:
Tehát akkor jelenleg úgy állunk, hogy nyitunk egy új nagypályát. Felmérjük az előzetes igényeket és a méretet úgy állapítjuk meg. Mi az elképzelés a behatolás forrásának lokalizálására és a probléma megszüntetésére?

Belbiztonsági igazgató:
A probléma kettős természetű, mert a jelek szerint egy olyan illető követett el egy terrorista bűncselekményt, aki a tettével gyakorlatilag a cég értékét jelentősen megnövelte. Ettől függetlenül a dolgom az, hogy felkutassam a problémát és lefolytassam a teljeskörű nyomozást az ügyben.

Technikai igazgató:
Sajnos most szólt a belsőkom prioritással, hogy mennem kell be, elkezdtek minket kizárni a saját rendszerünkből.

Belbiztonsági igazgató:
Az én belsőkomom is jelez, de amúgy is Önnel mentem volna.

Külkapcsolati igazgató:
Ha kizárnak minket a rendszerből, az nagyon komoly probléma.

Nagyhálózati Főhatóság képviselője:
Elnézést, rosszul lettem! Kérek néhány perc szünetet, amíg rendbehozom magam.

Elnök: Szünetet rendelek el.

- szünet -