2013. június 17., hétfő

Mindentudó naplójából

Mikor átléptünk azon az utolsó szép gyönyörű Kapun, egy akkora űrháború kellős közepén találtuk magunkat, amilyet azelőtt nem hogy nem láttunk, még el sem tudtunk képzelni. Irtózatos volt! Ahogy utólag elmondták, eljöttek a Kapuhoz a - mint megtudtuk - shaukerek hogy biztosítsák az érkezésünk és védelmi állásokat vettek fel. Az ellenségeik - itt ebből azért van nem kevés - meg odajöttek kíváncsiskodni, hogy azok mit is csinálnak itt. Ahogy meglátták, hogy biztosító műveletet, rájuktámadtak, hogy minket fogságba ejtsenek, gondolom hogy kikérdezzenek minket. Mirre megjelentek újabb shauker hajók és egy akkora háború tört ki, hogy ott helyben beszartunk. Minet külön védtek és azonnal elvittek a csata helyszínéről és olyan külön védelem mellett jöttünk, mintha itthon mi lennénk a Galaktikus Tanács Feje.

Aztán megtudtuk, hogy az csak egy laza ütközet volt itteni mércével és ettől mégjobban beszartunk. Itt kellene nekünk békét teremtenünk?

Bolygókörüli pályára álltunk és megkezdtük az energiáink telepítését. A shaukerekkel jó a viszony, bár azt elég bátorság lenne kijelenteni, hogy könnyen megértjük egymást, de itt leszünk még egy darabig és látjuk honnan van mit fejlődni.

Ha az energiáink már élnek, a Shauker Rendszer teljesen biztonságossá válik. Persze most is az, de azt a shauker flotta elrettentő ereje tartja életben. Úgy néz ki bejött a húzás és nem hiányzik itt az, ami átment oda. Szerintem ez nálunk is így van, bár erős gyanúm van, hogy otthon azóta nem jöttek rá, hogy kik vagyunk, de épp ez benne a szép. Mi itt békét csinálunk. Azt hiszem ez minden szíriuszi gyerek álma. És mi itt valósítjuk épp.